OML en Strukton realiseren bedrijvenpark in Haelen

OML en Strukton realiseren in Haelen in Limburg duurzaam multifunctioneel bedrijvenpark Zevenellen (DMBZ).

Onlangs is de bouwteamovereenkomst ondertekend door Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg (OML) en Strukton Civiel Zuid.

Serge Hoppenbrouwers (directeur OML): ‘Tegen het eind van de zomer zullen de eerste fysieke contouren zichtbaar worden op het bedrijvenpark. Zo wordt bijvoorbeeld de infrastructuur aangelegd. We verwachten eind dit jaar de eerste kavels uit te kunnen geven. Hiertoe zijn we in gesprek met meerdere kopers en erfpachters.’

DMBZ wordt in alle opzichten duurzaam ontwikkeld, onder meer door het toepassen van slimme en toekomstbestendige materialen, zoals onder andere multifunctionele lantaarnpalen, een gasnet dat geschikt is voor meerdere soorten gas, waaronder waterstofgas, en het strategisch aanbrengen van mantelbuizen. Daarnaast stimuleert en faciliteert OML het ontstaan van een energiecollectief en een gezamenlijke zuiveringsinstallatie van proceswater.

Ook aan de bedrijven die zich op Zevenellen vestigen vraagt OML om de circulaire economie te versterken en gebruik te maken van elkaars productieproces. Hierbij valt te denken aan het uitwisselen van energie, afvalstoffen, restproducten in de vorm van warmte, stroom, water en andere reststromen.

OML draagt bij aan de economische ontwikkeling van de regio Midden-Limburg en doet dit in samenwerking met gelieerde partijen, bedrijfsleven en overheden. OML heeft als kerntaken advisering bij ruimtelijk–economische vraagstukken, locatie- en gebiedsontwikkeling, acquisitie van bedrijven en sales van bedrijventerreinen alsmede de ontwikkeling en uitgifte van nieuwe bedrijventerreinen.

OML heeft percelen te koop op de bedrijventerreinen Businesspark ML in Echt, Windmolenbos en Zevenellen in Haelen, Merummerpoort, De Hanze, Boven de Wolfskuil, De Grinderij en Oosttangent in Roermond.