Nobillon koopt Amsteleiland bij Ouderkerk

Nobillon Vastgoed te Amsterdam heeft het Amsteleiland, een eiland van 23.515 m² in rivier de Amstel op een steenworp afstand van Ouderkerk A/D Amstel, verworven. Er zullen luxe woningen komen.

Nobillon Vastgoed zal het eiland ontwikkelen tot een luxe buitenplaats in het hoogste segment, bestaande uit 13 zelfbouwkavels en 16 appartementen.

De kavels zijn gemiddeld circa 1300 m2 groot en mogen bebouwd worden met vrijstaande villa’s van circa 500 m2 woonoppervlakte, terwijl de appartementen gemiddeld over 200 m2 woonoppervlakte zullen beschikken.

Alle woningen zullen beschikken over een eigen aanlegplaats.

Gezien de unieke, door water omsloten, ligging van Amsteleiland zal veiligheid een belangrijk thema zijn. Optimale privacy en gemak zullen worden gegarandeerd door de permanente aanwezigheid van een conciërge/huismeester op het eiland.

De buitenplaats is gelegen op 16 minuten afstand (per auto) van de Zuidas, 19 minuten van Schiphol en 28 minuten van Laren.

De sanering van het eiland zal binnenkort een aanvang nemen en naar verwachting zal de verkoop eind 2017 starten.

De verkoop zal ter hand worden genomen door Heule Makelaardij uit Amsterdam.

Eerder liet Propertize beslag leggen op het eiland omdat de vorige eigenaar zijn verplichtingen niet kon nakomen. Ook toen al lag er een plan voor woningen in het hogere segment. Het eiland werd tegelijkertijd gekraakt. De grond moet gesaneerd worden omdat er sprake is van bodemverontreiniging.