Nieuwe onderneming voor taxeren exploitatiegebonden vastgoed

Dorus Helsen (l) en Koos Schreuder (r) starten Forvalue, een nieuwe onderneming voor het taxeren van exploitatiegebonden vastgoed.

Beide heren hebben jarenlang ervaring in het (exploitatiegebonden) vastgoed en besluiten nu de handen ineen te slaan om een oplossing te bieden voor het taxeren van onder meer: hotels, restaurants, cafés, leisure objecten en sport gerelateerd vastgoed.

Door de jaren heen hebben de taxateurs van Forvalue veel kennis en ervaring opgedaan in deze niche binnen de taxatiebranche. Helsen verdiende reeds zijn strepen als horecataxateur. Schreuder is (en blijft) eigenaar van Sinke Komejan, een makelaar-taxateur met meerdere vestigingen in Zeeland. De heren starten Forvalue omdat ze zien dat er vraag is naar specialisten op het gebied van complexe vastgoedvraagstukken. Er is zelfs zoveel vraag naar specialisten, dat Forvalue meteen een vacature voor assistent bedrijfstaxateur heeft.

Het taxeren van exploitatiegebonden vastgoed is volgens Helsen en Schreuder een vak apart. "De toepassing van het object bepaalt voor een groot deel de waarde. Niet alleen de jaarcijfers zijn belangrijk, maar ook de prognoses voor de komende jaren wegen mee in de waardebepaling. Dergelijke taxaties vereisen dan ook kennis van zaken."

De taxateurs van Forvalue zijn RICS gecertificeerd. Forvalue is lid van de NVM en werkt nauw samen met Koninklijke Horeca Nederland. Daarnaast zijn de taxateurs geregistreerd in het Nederlands Register Vastgoed Taxaties en is Forvalue aangesloten bij Tegova, waardoor klanten ervan verzekerd zijn dat taxaties uniform en transparant uitgevoerd worden. Forvalue werkt volgens de EVS (Red Book, RICS) en IVS (Blue Book Tegova) taxatierichtlijnen. Ten slotte zijn de taxateurs van Forvalue Vastgoedcert gecertificeerd.