Nieuwe huurappartementen Altera impuls voor Amsterdam Noord

De ontwikkelcombinatie van gebiedsontwikkelaar AM en Blauwhoed (CZAN) en Heddes Bouw & Ontwikkeling hebben 184 woningen in het project Gare du Nord in Amsterdam Noord opgeleverd aan Altera Vastgoed.

Gare du Nord maakt deel uit van de gebiedsontwikkeling van AM en Blauwhoed rondom het beginpunt van de Noordzuidlijn, het Centrumgebied Amsterdam Noord (CAN). Met deze ontwikkeling krijgt niet alleen de centrumfunctie van Amsterdam-Noord een kwaliteitsrijke impuls maar ook de beleving en kwaliteit van de stad Amsterdam als geheel. Naast de huurappartementen zijn er tevens twee hotels (304 hotelkamers), 177 studenteneenheden en koopwoningen gerealiseerd. De gunstige ligging van Gare du Nord maakt dat de woningen gemakkelijk te bereiken zijn met zowel de Noord/Zuidlijn als via de snelweg. De A10 is binnen 800 meter bereikbaar. 

In het project Gare de Nord zijn nu 184 woningen, 106 parkeerplaatsen en een commerciële ruimte aan Altera Vastgoed opgeleverd. De te verhuren woningen bestaan uit diverse woningtypen. Van een studio van 33m² tot aan een 3-kamerwoning van 123m², die van alle gemakken zijn voorzien. De appartementen hebben een eigentijdse functionele inrichting en ruime balkons. Geschikt voor allerlei typen huishoudens met verschillende leefstijlen en in verschillende levensfasen.

Groen
De gebouwen in het project Gare du Nord zijn een ontwerp van Klunder Architecten. Bij de uitwerking heeft CZAN veel aandacht besteed aan energiebesparing en groen om klimaatverandering tegen te gaan. Zo worden de groene daken bedekt met sedum, zonnepanelen zorgen voor duurzame energieopwekking en alle appartementen hebben energiezuinige vloerverwarming.

Bij de ontwikkeling van Gare du Nord werken gebiedsontwikkelaar AM en Blauwhoed nauw samen met de gemeente Amsterdam, Klunder Architecten, Altera Vastgoed, Woonstichting De Key, Hotel Noord Holding en Heddes Bouw & Ontwikkeling. Noorderkwartier en Elzenhagen-Zuid, tevens onderdeel van het CAN gebied en ontwikkeld binnen de samenwerking van AM en Blauwhoed, zijn inmiddels in aanbouw en in ontwikkeling.

Inclusieve stad
De ontwikkeling van Gare du Nord past naadloos in streven van AM en Blauwhoed om een inclusieve stad te realiseren. Een stad waarin ruimte is voor uiteenlopende doelgroepen, met verschillende financiële mogelijkheden. Het ontwikkelen van betaalbare en bereikbare woonruimte is een belangrijk onderdeel in deze strategie.

Peter Heuvelink, directeur AM Noordwest: ‘De vraag naar huurwoningen in de stad Amsterdam is groot en dit woonprogramma voorziet daar nadrukkelijk in, met een breed scala aan woningtypen en –groottes. Ook met de studentenwoningen wordt ingespeeld op een belangrijke stedelijke woningvraag: het binden van jonge mensen aan de stad, als springplank voor hun carrière op de stedelijke arbeids- en woningmarkt.’

Eltjo Bouwman, Directeur Wonen Blauwhoed: ‘Uit onderzoek blijkt dat mensen in een groene omgeving gelukkiger zijn. Het groen in Gare du Nord draagt daarmee bij aan het welzijn van de bewoners én aan energiebesparende oplossingen die goed zijn voor het klimaat.’

Erwin Wessels, CIO Altera: ‘Met de woningen van Altera in Project Gare du Nord wordt invulling geven aan de enorme woonbehoefte in Amsterdam. Deze aankoop past goed in onze woningportefeuille die gericht is op toekomstbestendig, betaalbaar en duurzaam wonen voor iedere doelgroep.’

Laatste nieuws

Evenementen