Nieuwbouw.nl moet kopen van woning vergemakkelijken

Op woensdag 1 november lanceerde minister Hugo de Jonge in aanwezigheid van een groot aantal aanbieders van nieuwbouwwoningen het consumentenplatform Nieuwbouw.nl.

Doelstelling van het nieuwe platform is het complete nieuwbouwaanbod in de koop- en huursector laagdrempelig bij woningzoekenden in beeld te brengen en de woonconsument zo volledig mogelijk informeren over alles wat bij nieuwbouw komt kijken.

Te koop en te huur

Op het platform vindt de geïnteresseerde woningzoekende actuele en gedetailleerde informatie van nieuwbouwprojecten die te koop of te huur worden aangeboden of die nog in ontwikkeling zijn en binnenkort op de markt komen. De consument kan zich via Nieuwbouw.nl rechtstreeks voor alle aangeboden nieuwbouwprojecten inschrijven.

Projectontwikkelaars verenigd in de brancheverenigingen Neprom en WoningBouwersNL willen met het nieuwe platform het totale aanbod van nieuwe koop- en huurwoningen inzichtelijk maken voor de consument.

Alle nieuwbouw

De initiatiefnemers verwachten dat Nieuwbouw.nl binnen korte tijd uit zal groeien tot hét nieuwbouwplatform voor de consument, waar nagenoeg alle nieuwbouw te vinden zal zijn.

‘Nieuwbouw.nl helpt consumenten bij het maken van keuzes. Nieuwbouw.nl helpt om te ontdekken: waar kom ik te wonen, hoe ziet de wijk eruit, met wie kom ik te wonen, hoe hoog wordt mijn energierekening, etcetera,’ aldus minister De Jonge

Kiest bewust

Projectontwikkelaars en makelaars merken dat consumenten steeds vaker bewust voor nieuwbouw kiezen. Onder andere de sterke stijging van de energieprijzen en het feit dat duurzaamheid door steeds meer consumenten belangrijk wordt gevonden, heeft een enorme impuls aan de populariteit van nieuwbouw gegeven.