Nieuw hoofdkantoor Roompot Group in gebruik genomen

Het nieuwe hoofdkantoor van Roompot Vakanties is officieel in gebruik genomen. 

Met z’n achttien meter hoogte is het nieuwe hoofdgebouw één van de blikvangers op De Poel. Dit nieuwe bedrijventerrein werd door Elsevier Weekblad een ‘economische toplocatie’ genoemd. Het gebied ligt naast de A58, waar dagelijks ruim 60.000 mensen langsrijden. Nederlands grootste aanbieder van vakanties verhuist naar de nieuwe locatie om de personeelsgroei op te vangen. Het aantal werknemers op het hoofdkantoor groeide in vijf jaar tijd met 70 procent van 224 in 2014 naar 381 in 2019.
Het nieuwe pand, dat is ontworpen door RoosRos Architecten, is zo duurzaam mogelijk gebouwd. Zo wordt onder andere warmte teruggewonnen door middel van ventilatie, zonnepanelen en de deels zon-regulerende beglazing.

Roompot-ceo Jurgen van Cutsem kijkt tevreden terug op een succesvol verlopen bouwperiode. ‘Alles is goed en volgens plan gegaan. We zijn heel trots op het eindresultaat. Zeeland heeft een trendy en duurzaam bedrijfsgebouw bij op een toplocatie naast de A58 waar dagelijks duizenden toeristen langsrijden. De inrichting van het gebouw is erop gericht onze medewerkers te kunnen laten werken in een 'state of the art'-omgeving, maar ook talrijke bezoekers de sfeer te laten opsnuiven van de look and feel van onze nieuwe projecten.’
Het nieuwe kantoor is een zogeheten ‘open space office’ met panorama-uitzicht door de langgerekte raamstroken. Daarnaast heeft het pand een dakterras. Het ontwerp bestaat uit twee delen: het daadwerkelijke kantoor met vijf verdiepingen en een naastgelegen tweede gebouw voor het logistieke centrum.

Met de verhuizing verlaat het hoofdkantoor de plek waar het 54 jaar geleden allemaal begon. In 1965 opende de familie Kortekaas een eenvoudige camping in Kamperland en noemde die Roompot, naar het nabijgelegen vaargeul in de Oosterschelde. Schoonzoon Henk van Koeveringe, toen nog leraar op een basisschool, sprong in de vakanties bij door onder andere friet te bakken in het campingrestaurant. Ondertussen zorgde hij er ook voor dat de camping kon groeien en opende hij nieuwe locaties. Uiteindelijk stapte hij ook fulltime in het familiebedrijf, dat uitgroeide tot nationaal marktleider met een internationaal aanbod in Duitsland, België, Frankrijk en Denemarken.
Voor het vakantiepark in Kamperland zal door de verhuizing niets veranderen. Het kantoor op deze locatie zal op termijn een andere bestemming krijgen. Van het kantoor in Middelburg loopt de huurtermijn af. Het Noord-Hollandse kantoor dat is gevestigd in Uithoorn blijft wel op de huidige locatie.

Laatste nieuws

Evenementen