Nieuw bedrijf voor stedelijke logistiek, URBZ

Bram Verhoeven en Ali Nassiri, beiden afkomstig van Prologis, zijn het bedrijf URBZ Capital begonnen. 

URBZ richt zich op beleggingen in logistiek in stedelijk gebied. Het betreft niet alleen Nederland, maar alle belangrijke Noord-Europese agglomeraties met meer dan een miljoen consumenten. URBZ denkt daarbij aan steden en bevolkingsgebieden in Nederland, België, Duitsland en Zweden. Met in totaal ongeveer 125 miljoen consumenten is deze regio het dichtstbevolkte gebied van Europa. De verstedelijkingspercentages zijn verhoogd in vergelijking met het wereldwijde en Europese gemiddelde. De oprichters denken dat met name deze regio zal profiteren van de drie thema’s die ze hebben geïdentificeerd, te weten: verstedelijking, e-commerce, technologie en digitalisering. Die zullen de samenleving en steden permanent veranderden en dat zullen ze in versneld tempo blijven doen.
Stedelijk logistiek vastgoed is volgens Verhoeven en Nassiri moeilijk te profileren, zo is op de website te lezen. De markt is volgens URBZ ernstig onderbediend en ongedefinieerd. Daarom is het onderhevig aan aanzienlijke veranderingen en structurele groei. De eisen van de klant moeten niet worden bepaald door afstand, maar door tijd. Een rit van 20 tot 40 minuten of 30 minuten fietsen naar een groot klantenbestand is optimaal voor ‘last mile’-transport.

Omdat er geen one size fits all-benadering is, zoekt URBZ naar een verscheidenheid aan mogelijkheden voor stedelijk vastgoed in geselecteerde markten die voldoen aan de strategische visie. Dit varieert van het verwerven van bestaande investeringen en renovaties tot herontwikkelingen, reconversies en overdekte landspelen.

Laatste nieuws

Evenementen