Newomij start transformatie Hilversum kantoor

Newomij en Bouwbedrijf Van den Hengel hebben dinsdag de aannemingsovereenkomst getekend voor de herontwikkeling van het voormalige kantoorgebouw Schapenkamp 110 in Hilversum. In het complex worden 28 appartementen gerealiseerd voor verhuur in de vrije sector en daarnaast twee commerciële ruimtes in de plint.

Met de transformatie wordt in juni 2025 begonnen, de oplevering vindt eind 2026 plaats. De transformatie betreft een zeer centraal gelegen locatie, direct aan de overzijde van treinstation Hilversum. In het pand was voorheen een GGZ-instelling gehuisvest.

De 28 appartementen in de vrije sector beschikken over 2 slaapkamers en variëren van 63 tot 93 m² oppervlakte. Verder heeft ieder appartement een eigen externe berging en is er een ondergrondse parkeergarage. Op de begane grond worden twee commerciële ruimtes gerealiseerd met een oppervlakte van 195 en 121 m², bestemd voor kantoorgebruik.

Vito

Na de herontwikkeling zal het gebouw de naam Vito gaan dragen. De naam symboliseert zowel het verleden als de toekomst. Vito is afgeleid van het Latijnse woord voor ‘leven’: met de herontwikkeling krijgen het gebouw aan de Schapenkamp en de omgeving nieuw leven ingeblazen. Daarnaast verwijst de naam naar de Sint-Vituskerk, die zich iets verderop in de straat bevindt.

Dudok-stijl

Robbert Ter Weijden, lid Raad van Bestuur van Newomij: ‘Wij zijn trots dat we in het levendige centrum van Hilversum deze grootschalige herontwikkeling mogen realiseren. Dit betreft zonder twijfel één van de meest centraal gelegen appartementengebouwen van de stad. De transformatie van het appartementencomplex en de commerciële ruimtes kenmerkt zich door een imposante, strakke en stijlvolle architectuur. Hiervoor is de architectuur van Dudok, die zo kenmerkend is voor de bouwstijl en het erfgoed van Hilversum, een grote bron van inspiratie geweest. Mede door dit respect voor de Dudok-stijl, zijn wij ervan overtuigd dat deze eyecatcher binnenkort niet meer is weg te denken uit het Hilversumse straatbeeld.’