Nederlandse Orange portefeuille verkocht voor € 50 mln

AMSTERDAM - De Nederlandse vastgoedportefeuille EPI Orange, ofwel de Orange portefeuille, is verkocht voor een bedrag van € 50 mln aan een private equity bedrijf. Deze transactie was medio februari al getekend. De portefeuille bestaat uit 23 objecten waarvan 50% bestaat uit kantoren en 50% uit light industrial gebouwen verdeeld over Nederland met een totaal metrage van circa 112.000 m[sup]2[/sup]. European Property Investors (EPI) is een door Ixis AEW Europe opgericht en beheerd niet-beursgenoteerd fonds.

AMSTERDAM - De Nederlandse vastgoedportefeuille EPI Orange, ofwel de Orange portefeuille, is verkocht voor een bedrag van € 50 mln aan een private equity bedrijf. Deze transactie was medio februari al getekend. De portefeuille bestaat uit 23 objecten waarvan 50% bestaat uit kantoren en 50% uit light industrial gebouwen verdeeld over Nederland met een totaal metrage van circa 112.000 m2. European Property Investors (EPI) is een door Ixis AEW Europe opgericht en beheerd niet-beursgenoteerd fonds.

De leegstand van de portefeuille bedraagt ongeveer 22%. In februari 2012 ontkwam EPI Orange er niet aan zijn uitstaande lening van nog € 75 mln, die al eind 2010 afbetaald had moeten worden, terug te betalen met de opbrengst van de gedwongen verkoop van deze portefeuille. De verkoop heeft plaatsgevonden in samenwerking met Capita, de special servicer voor de lening.
Cushman & Wakefield, Dewey & LeBoeuf en Loyens & Loeff hebben bij deze transactie Capita geadviseerd.
In 2004 verkocht Vastgoed Mixfonds de volledige Orange portefeuille met een waarde van circa € 180 mln aan EPI Orange (Nederland).
Eind 2006 werd de portefeuille, destijds bestaande uit 31 objecten, door Knight Frank gewaardeerd op circa € 159 mln. De CMBS lening op de portefeuille betrof destijds € 119 mln. Sindsdien was al begonnen met de verkoop van enkele panden, waaronder in Breda, Bodegraven en Amersfoort om zodoende de lening af te bouwen.