Narva Eiland West in Houthaven feestelijk van start

De bouw van het project Narva Eiland West is op 2 november feestelijk gestart. Narva Eiland West wordt gerealiseerd op kavel 4AB in de Houthaven te Amsterdam.

Het project is het derde kavel dat Vorm ontwikkelt en bouwt in de Houthaven, het eerste in samenwerking met BPD, de gebiedsontwikkelaar die eerder ook Pier 2 in de Houthaven heeft ontwikkeld. Kenmerkend voor Narva Eiland is de ruimte. Het wordt een autoluw, groen en duurzaam eiland, aan het IJ en niet ver van de Amsterdamse binnenstad.

Het plan van Vorm / BPD bestaat uit twee klimaatneutrale appartementengebouwen met een ondergrondse parkeergarage, gekoppeld aan de woningen op de begane grond. De appartementengebouwen hebben een chique uitstraling en zijn gesitueerd aan het IJ en het toekomstige Dijkpark. De gebouwen worden gekenmerkt door lichte gevelaccenten tussen traditioneel stevig metselwerk. Het plan bestaat uit 80 koopappartementen, waaronder in vele typologieën zoals kadewoningen, herenhuizen en penthouses. Het project is ontworpen door Klunder Architecten.

De woningen zijn 100 procent klimaatneutraal. Ook bij de bouw staat duurzaamheid voorop, met veel aandacht voor duurzaam energie- en materiaalgebruik.