NVM Business geeft doorkijk na corona

Ook het NVM Business Innovatiecongres kent dit jaar door corona een digitale versie. Toch is het vooral gericht op de toekomstbestendigheid ná het virus

Door Wabe van Enk
Gepubliceerd in PropertyNL Magazine nr. 10, 23 oktober 2020

Coen van Oostrom, Lesley Bamberger, Jan Peters, Won Yip, Henk Jagersma, Jos Melchers en Paul Oremus zijn enkele van de grote sprekers die het vierde NVM Business Innovatiecongres ‘Alive and kicking’ interessant maken. Het evenement vindt dit jaar plaats op donderdag 26 november en wordt live gestreamd vanuit de Werkspoorkathedraal in Utrecht.

NVM Business organiseert het Innovatiecongres dit jaar met een boodschap voor na corona. Zo geeft onder meer Coen van Oostrom (Edge) zijn visie op de kantoren van de toekomst en gaan Lesley Bamberger (Kroonenberg) en Jan Peters (Score en Chasin) in discussie met Gijs Bessem (KroesePaternotte) over de winkelmarkt. Won Yip en Etienne van Unen van Colliers laten weten hoe de horeca zich kan herstellen.

Sander Heidinga, voorzitter van NVM Business trapt af: ‘We zijn ervan overtuigd dat innovatiekracht, inclusief de kansen die daarmee gepaard gaan, juist in deze buitengewone coronatijd bijdragen aan de toekomstbestendigheid van de sector’, aldus Heidinga.

Jeroen Pauw presenteert het congres, dat in de vorm van een televisieprogramma gratis te volgen is voor leden en alle overige vastgoedprofessionals in Nederland.

Er vinden gesprekken plaats over de leefbare stad met Henk Jagersma (Amsterdam), Jos Melchers (Rotterdam) en Paul Oremus (CBRE GI) en over de vastgoedfinanciers met Roel van der Bilt (Rabo REF) en Hein Wegdam (ING REF). Over de verstedelijking in Nederland discussiëren Jeroen Lokerse (Cushman & Wakefield) en Onno Hoes (voorzitter NVM).

Lokale uitdagingen
Tussendoor worden video’s vertoond met zes persoonlijke verhalen vanuit de NVM Business regio’s over de grootste lokale uitdagingen en kansen in combinatie met de toekomst van de regio.

Als afsluiting geeft voorzitter Heidinga samen met prof. Tom Berkhout een vervolg op de publicatie Economisch Waarderen (zie ook het interview op pagina 34).

Het congres kan live gestreamd worden. Achteraf zullen alle fragmenten ook los online worden verspreid door de mediapartners. Naast PropertyNL zijn dat Vastgoedmarkt en VG Visie. In de december-editie van PropertyNL Magazine besteden we aandacht aan de meest belangwekkende uitspraken op de bijeenkomst.

Door de verspreiding kunnen niet alleen de ruim 900 vastgoedprofessionals van NVM Business het congres volgen, maar ook alle klanten van de vastgoedadviseurs: van beleggers tot gemeenten, van corporaties tot ontwikkelaars.

Mede door de groei van de internationale leden en de grensoverschrijdende taxatiediscussie heeft de bijeenkomst voor het eerst ook internationale impact. Hierover volgt in december meer in de Europese editie, PropertyEU.