NSI koopt Motion Building in Amsterdam voor € 47,3 mln

Beursfonds NSI heeft voor € 47,3 mln het ruim 16.000 m² grote kantoorgebouw op de Radarweg 60 te Amsterdam Sloterdijk gekocht.

Motion Building heeft energielabel A en is verhuurd aan negen huurders verdeeld over tien verdiepingen met een gewogen resterende looptijd van 2,3 jaar. De EPRA-leegstand bedraagt 29%. Het  aanvangsrendement bedraagt  4,7% op de huidige huur en 7,2% op de markthuurwaarde. De ruime parkeergelegenheid aan de achterzijde van het terrein biedt NSI de mogelijkheid op termijn nieuwbouw te realiseren.

De aankoop past volgens het fonds in de strategie zich te richten op grotere kantoorgebouwen in de G4 met een nadruk op Amsterdam. Na deze aankoop vertegenwoordigt Amsterdam 55% van de kantoorportefeuille (t.o.v. 53% in juni 2018). De beleningsgraad (LTV) zal toenemen tot ongeveer 38,8% ten opzichte van 36,3% per eind juni 2018. Gelet op recente en geplande verkopen zal de beleningsgraad tegen het einde van het jaar dalen tot onder de 36,9%.

'Wij zien meerdere mogelijkheden om waarde toe te voegen; van het verhuren van de huidige leegstand tot het realiseren van een grootschalige nieuwbouwontwikkeling in de toekomst’, aldus Anne de Jong, CIO van NSI. Sinds 2016 is Motion Building de derde grote aankoop in de nabijheid van station Sloterdijk.

Verkoper is juridisch geadviseerd door NautaDutilh en commercieel door CBRE. NSI is bijgestaan door Houthoff en Cushman & Wakefield.

img
Redacteur
Profiel