Multi Corporation stort zich weer op Britse retailmarkt met overname Realm

Het Amsterdamse vastgoedbeheerbedrijf Multi Corporation heeft een meerderheidsbelang genomen in de Britse gespecialiseerde vastgoed- en vastgoedbeheerder Realm.

De overname markeert de terugkeer van Multi Corporation in het Verenigd Koninkrijk, waar het tussen 2001 en 2021 prominente winkelbestemmingen in het hele land ontwikkelde en beheerde, zoals het Southgate Centre in Bath, Victoria Square in Belfast en het St Enoch-centrum in Glasgow.

Na een management buy-out van Blackstone in 2022, is Multi nu eigendom van ceo’s Elmar Schoonbrood en Steven Poelman. Multi betrad sinds de overname vier nieuwe landen: Zwitserland, Frankrijk, Groot-Brittannië en Denemarken. Het bedrijf, één van Europa’s grootste onafhankelijke retailmanagers en ontwikkelaars, heeft € 5 mrd aan activa onder beheer, 6.000 huurders, 550 fulltime werknemers en is actief in 15 landen.

Naast winkelcentra beheert Multi Corporation een breed scala aan activa, waaronder retailparken, buurtretailers en high street retail, en (her)ontwikkelt winkelbestemmingen, inclusief de transformatie van winkelpanden naar woningen.

Multi gaat meer dan 160 activa beheren in het Verenigd Koninkrijk en Europa met een totale vloeroppervlakte van ongeveer 2,7 miljoen m². De Britse activiteiten opereren onder de naam Multi-Realm. Realm managing director Dan Mason en leasing director Christine Grace blijven mede-eigenaar van het bedrijf en zullen, samen met alle 40 leden van de bestaande Realm-teams in Groot-Brittannië en Denemarken, voor het nieuwe bedrijf blijven werken.

Realm werd opgericht in 2001 en is inmiddels een toonaangevende exploitant van winkelbestemmingen en designeroutlets in Groot-Brittannië, waarbij het een sterke klantenbasis heeft opgebouwd onder institutionele beleggers, die 45% van de Britse outletmarkt vertegenwoordigen. De huidige portfolio van Realm omvat onder andere de London Designer Outlet, Wembley Park, Resorts World, Birmingham, Lakeside Village, Doncaster, Ringsted Outlet in Denemarken, en de ontwikkeling van de Cotswolds Designer Outlet, die in het voorjaar van 2025 wordt geopend.