Metos gaat naar A1 Bedrijvenpark Deventer

Metos, specialist in grootkeukens, vestigt zich op A1 Bedrijvenpark Deventer. Het bedrijf voegt hier zijn twee bestaande vestigingen in Amsterdam en Ruurlo samen.

Op de kavel van 7000 m² komt een moderne bedrijfshal, voor productie, assemblage en magazijn, inclusief kantoorruimte. De bouw start in het voorjaar van 2017.

Metos wilde al langere tijd de vestigingen in Amsterdam en Ruurlo samenvoegen op een locatie met een goede bereikbaarheid voor klanten en personeel. De organisatie kiest voor Deventer vanwege de ligging aan de A1 en omdat er meerdere steden met goede voorzieningen in de buurt zijn. Ook kan in Deventer het magazijn aanzienlijk worden uitgebreid, waardoor de levertijd voor klanten wordt verkort.

Duurzaamheid is belangrijk bij de ontwikkeling van het nieuwe bedrijfsgebouw. Er wordt onder meer gebruikgemaakt van duurzame materialen en energie, zoals een lucht-water-warmtepomp in combinatie met vloerverwarming en koeling in de bedrijfshal.

Metos maakt deel uit van de Italiaanse ALI groep, de grootste professionele keuken- en spoelkeukenleverancier in Europa met productiefaciliteiten in 24 landen en circa 7.600 medewerkers. Vanuit de nieuwe locatie, naast het toekomstige hotel Van der Valk, werken de honderd medewerkers van Metos door heel Nederland.

Aan de Stegge is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en bouw van de bedrijfshal. Metos werd bij deze transactie geadviseerd door DTZ Zadelhoff, sinds 15 november jl. onderdeel van de Cushman & Wakefield groep.