Meer dan 2000 woningen mogelijk bij Amstelstation in Amsterdam

Bij het Amstelstation in Amsterdam-Oost kunnen 1300 tot meer dan 2000 woningen worden gebouwd.

Dat blijkt uit het stedenbouwkundig plan van de gemeente voor Amstelstation-Amsteloever. Ook kunnen kantoren toegevoegd. In het gebied tussen station Amsterdam Amstel, de Amstel, de Ringdijk en de Weespertrekvaart komt daarvoor hoogbouw mogelijk tot 135 meter. 

"In de omgeving van het Amstelstation gaan we veel nieuwe woningen bouwen, maar komt ook volop ruimte voor werk, recreatie, groen en ontspanning”, aldus wethouder Van Doorninck. Bewoners hebben de afgelopen tijd meegedacht over de beste invulling van het gebied. “Dankzij de input van bewoners ligt er nu een mooi plan voor de verdere ontwikkeling van de wijk.”

Eind vorig jaar stemde ruim 70 procent van de bewoners voor de vernieuwing van de Van der Kunbuurt. Hier worden tweehonderd portiekwoningen uit de jaren vijftig gesloopt en 730 woningen teruggebouwd. Stadgenoot bouwt vierhonderd sociale huurwoningen. De overige woningen worden door marktpartijen gerealiseerd.

Op en rond het station Amsterdam Amstel komen alle openbaar vervoersoorten samen: trein, metro, tram en bus. Daarmee is dit volgens de gemeente een goede plek om woningen, kantoren en voorzieningen toe te voegen. De eigenaren van Amstel Vista (Stelle College & London toren), Leeuwenburg en de voormalige Delta Lloyd-locatie willen in overleg met de gemeente uitvoering geven aan de beoogde woningen, kantoren en voorzieningen. Dit doen zij door sloop en nieuwbouw, en voor een deel door behoud of hergebruik van de huidige gebouwen. De gemeente onderzoekt daarnaast samen met NS en ProRail de bouw van een volwaardige stationshal aan de westzijde van het Amstelstation, inclusief een stallingsmogelijkheid voor 4.400 fietsen.

 

 

img
Redacteur
Profiel