Maximus en IPAL gaan vastgoed Maastricht beheren

De Maastrichtse vastgoedbeheerders Maximus en IPAL hebben de aanbesteding gewonnen voor het extern vastgoedbeheer voor de gemeente Maastricht.

Maximus Vastgoedbeheer en Stichting IPAL gaan vanaf 1 april aan de slag met het beheer van leegstaand vastgoed en van twee bedrijvencentra en een cultureel centrum. De vastgoedportefeuille van de gemeente Maastricht bestaat onder andere uit kantoren, scholen en sportcomplexen.

Bij tijdelijke leegstand laat de gemeente het beheer vaak over aan externe partijen. Die zorgen waar mogelijk voor invulling door tijdelijke gebruikers. Ook twee bedrijvencentra en een cultureel centrum worden extern beheerd. Maastricht besloot hiervoor te gaan samenwerken met nog slechts maximaal drie vastgoedbeheerders en schreef eind vorig jaar een nieuwe aanbesteding uit.

Lokale vastgoedorganisaties
De opdracht ging naar twee lokale vastgoedorganisaties. Maximus Vastgoedbeheer uit Maastricht mag het tijdelijke beheer gaan doen voor de korte termijn en voor objecten die naar verwachting langer dan zes maanden leegstaan, het betreft 15 tot 20 panden. IPAL neemt het specialistisch beheer van twee bedrijvencentra en cultureel centrum de Timmerfabriek met een popmuziekzaal, kantoren en expositieruimte voor zijn rekening.

Maximus Vastgoedbeheer, gevestigd in Maastricht, werkt sinds 2010 met een klein team professionals aan een vernieuwende aanpak van leegstaand vastgoed. Maximus beheert uiteenlopende objecten in Zuid- en Midden-Limburg, van kloosters, woningen en zorgcentra tot kantoorgebouwen.

Stichting IPAL, eveneens gevestigd in Maastricht, houdt zich bezig met vastgoedontwikkeling, beheer en exploitatie. Ze heeft onder meer de herontwikkeling van de oude brandweerkazerne aan de Capucijnenstraat in Maastricht op haar naam staan. IPAL is al jaren nauw betrokken bij het gebouwenen gebiedsbeheer rondom het Belvedere- en Noorderbrugproject.