MN verkoopt namens PMT 500 woningen aan Canadese belegger

Namens Stichting Pensioenfonds Metaal en Techniek (PMT) heeft MN een vastgoedportefeuille verkocht van in totaal ruim 500 woningen, enkele commerciële ruimten en diverse parkeergelegenheden.

De portefeuille, genaamd Platinum, is verdeeld over 23 complexen verspreid over Nederland. De bouwjaren van de complexen liggen tussen 1955 en 2007. De koper is Canadian Apartment Properties Real Estate Investment Trust (Capreit), een vastgoedfonds genoteerd op de Toronto Stock Exchange. Capital Value begeleidde de verkoop namens MN. De juridische begeleiding van het verkoopproces is verzorgd door Houthoff (namens verkoper) en Loyens & Loeff (namens koper).
 
Capreit deed afgelopen jaar meerdere aankopen in Nederland. Capreit is een grote Canadese vastgoedbelegger met als thuisbasis Toronto, Canada. De onderneming heeft meer dan 48.000 woningen in bezit. Capreit is voor haar Nederlandse activiteiten een samenwerking aangegaan met Rubens Capital Partners (RCP), een in Amsterdam gevestigde asset- en investment-manager.
 
Marijn Snijders, directeur Capital Value: "Deze transactie sluit aan bij de resultaten van ons recent gepubliceerde onderzoek, waaruit blijkt dat buitenlandse beleggers de komende jaren meer willen investeren in Nederlandse huurwoningen. Voor de komende jaren geven zij gezamenlijk aan circa € 12 mrd beschikbaar te hebben.”
 
PMT is sinds de bouw van veel van de 500 woningen eigenaar geweest en heeft veel woningen daarmee langer dan 30 jaar in portefeuille gehad. MN zal namens PMT de opbrengst van de verkoop aanwenden voor nieuwe investeringen in duurzame woningen in het middeldure huursegment.