Canadese REIT belegt € 170 mln in 849 woningen

De Canadese REIT Capreit, heeft voor € 170 mln 849 woningen in Nederland gekocht.

Capreit is voor haar Nederlandse activiteiten een joint-venture aangegaan met Rubens Capital Partners (RCP), een in Amsterdam gevestigde asset- en investment-manager.

De woningen bevinden zich in 19 objecten verdeeld over negen Nederlandse steden. Het betreffen 128 eengezinswoningen en 721 appartementen. Bij de overname zitten ook nog twee commerciële locaties.

Ongeveer 29% van de woningen bevinden zich in Amsterdam, 30% in Utrecht, 17% in Den Haag en 24% van de woningen bevindt zich in vijf andere steden. De bezettingsgraad van de woningen is 97%.

De overname wordt deels gefinancierd met een lening van € 100,8 mln met een looptijd van 7,5 jaar en een rente van 1,9%.

JLL adviseerde de verkoper bij deze transactie.

Canadian Apartment Properties Real Estate Investment Trust (Capreit) is een beursgenoteerde Canadese vastgoedbelegger met als thuisbasis Toronto, Canada. Het vastgoedfonds heeft meer dan 50.000 woningen in bezit. Het doel is een substantiële portefeuille van Nederlandse huurwoningen op te bouwen.

Vorig jaar kocht de Canadese REIT 103 woningen van Syntrus Achmea Real Estate & Finance en 465 meergezinswoningen en vier bedrijfsruimten in Utrecht van private beleggers.

In totaal heeft Capreit een Nederlandse portefeuille bestaande uit 1417 woningen. De Canadese vastgoedbelegger is van plan een vestiging in Nederland te openen om zodoende de Nederlandse portefeuille beter te beheren.