Leeg kantoorpand in Leusden wordt appartementencomplex

De Nieuwe Ontwikkelaars bv gaat het eerste kantoor in Leusden transformeren. Het bestaande kantoor aan het Speelkamp 24 dat ruim negen jaar heeft leeg gestaan wordt getransformeerd tot 16 koopappartementen.

Zaterdag hebben de kopers met wethouder Albert Dragt het officiële startsein gegeven. De 16 appartementen zijn circa 40 tot 65 m² groot. De koopsomindicaties van de appartementen inclusief badkamer zijn vanaf € 129.000.

Het project Honq24 is de eerste kantoortransformatie in het gebied Princenhof/Ruige Veld in de gemeente Leusden. Het bestaande kantoor in het Ruige Veld aan de Speelkamp heeft negen jaar leeg gestaan. Met deze start is een eerste stap gezet om de leegstand van kantoren in Leusden te verminderen en de vraag op de woningmarkt te beantwoorden.
Duurzaamheid is een belangrijk thema bij de transformatie van dit project. Cees Dijkshoorn van De Nieuwe Ontwikkelaars: “dit betekent niet alleen aandacht voor goede isolatie en laag of geen energieverbruik, maar ook voor creatief hergebruik van een bestaand gebouw. Leegstaande kantoren kun je laten verpauperen of slopen maar juist door hergebruik en functieverandering wordt duurzaam “gebouwd” en worden gebieden leefbaar gehouden”.

Deze kantoortransformatie past in de ambitie van De Nieuwe Ontwikkelaars om onder meer duurzaam en circulair te ontwikkelen. Deze transformatie is mogelijk gemaakt door de gemeente Leusden omdat zij de herbestemming mogelijk heeft gemaakt. Daarnaast heeft de Ontwikkelingsmaatschappij Utrecht (OMU), die namens de provincie Utrecht de transformatie van leegstaande kantoren stimuleert, middels de door haar geboden financiering, de aankoop en transformatie van dit project mogelijk gemaakt.

De transformatie zal worden gerealiseerd door Bouwbedrijf Kreeft uit Ede, zij verwachten de appartementen aan de kopers in mei 2018 op te kunnen leveren.