KlokHolding neemt Heilijgers over

Met terugwerkende kracht is bouwende ontwikkelaar Heilijgers uit Amersfoort per 1 januari 2021 onderdeel van KlokHolding.

Eigenaren Arjan van Asselt en Rob Jansen hebben afgelopen maandag de aandelen van Heilijgers Beheer overgedragen aan KlokHolding. Beiden blijven in de directie. Heilijgers is naast KlokGroep en Novaform het derde ‘merk’ onder de holding en zal net als de andere twee als zelfstandige organisatie blijven opereren.

Op zoek naar uitbreiding
Ton van de Klok: ‘Het was een van onze doelstellingen om onze activiteiten uit te breiden naar deze regio. In Heilijgers hebben we een partij gevonden waar we ons enerzijds in herkennen en die anderzijds écht een aanvulling is. We kunnen veel van elkaar leren en samen de markt nog beter bedienen.’

Arjan van Asselt en Rob Jansen verwachten dat Heilijgers als onderdeel van KlokHolding toekomstige uitdagingen op het terrein van duurzaamheid, betaalbaarheid, het verwerven van grondposities en kennisontwikkeling beter het hoofd kan bieden en verder zal groeien. ‘Een overname van Heilijgers door KlokHolding biedt duurzame strategische kansen voor Heilijgers, onze 110 medewerkers en onze klanten. Heilijgers staat sterker met een organisatie als KlokHolding die dezelfde waarden en uitgangspunten hanteert in het ondernemen. De innovaties in betaalbaarheid, verduurzaming, circulariteit en industrieel bouwen gedijen beter op grotere schaal. Daarnaast vergen grotere en complexere gebiedsontwikkelingen ook nog eens veel vermogen. Doordat we nu onderdeel van KlokHolding zijn, biedt dit ons meer mogelijkheden.’

Solide bedrijven
KlokHolding is een financieel daadkrachtig familiebedrijf met bijna 100 jaar ervaring. Dankzij de sterke financiële basis van de holding en de bereikte schaalgrootte zijn KlokGroep en Novaform in staat om met 230 medewerkers grote (huisvestings)vraagstukken goed in te vullen en risico's van opdrachtgevers over te nemen en te beheersen. In 2020 behaalde KlokHolding een omzet van €242 mln met een brutoresultaat van 14,7%.

Heilijgers is een ondernemend en vernieuwend vastgoedbedrijf dat focust op duurzaamheid, digitalisering, diversiteit en verbondenheid. Heilijgers revitaliseert en verduurzaamt kantoren, renoveert en verduurzaamt woningen en realiseert een substantieel deel woningontwikkeling. Dat doet het met een eigen betaalbaar woningconcept dat geschikt is voor corporaties, ontwikkelaars en beleggers. Heilijgers boekte in 2020 met 110 medewerkers een omzet van €70 mln met een brutoresultaat van 6%.

Toezichthouder ACM heeft inmiddels toestemming gegeven voor de overname. Beide partijen hebben een goed gevulde orderportefeuille, waardoor de gezamenlijke omzet in 2021 ruim boven de € 300 mln uit zal komen.