Kleine Meierij verkoopt 186 huurappartementen en ruim 100 intramurale zorgwoningen

Kleine Meierij verkoopt appartementencomplex Hooghe Clock in ’s-Hertogenbosch aan woningcorporatie Mooiland. Appartementencomplex Hooghe Clock bestaat uit 186 huurappartementen en ruim 100 intramurale zorgwoningen. 

De overdracht vindt op 30 maart 2018 plaats. De huurders zijn op de hoogte gebracht en krijgen meer informatie zodra de overdracht plaatsvindt. Kleine Meierij verkoopt het pand om zich meer te kunnen richten op de plaatsen waar ze de meeste woningen heeft. Mooiland wil zich juist meer focussen op haar kerngebied Noordoost-Brabant en Gennep. Met de aankoop van de Hooghe Clock in
‘s-Hertogenbosch breidt Mooiland haar bezit in dit kerngebied verder uit.

De doelgroep bestaat voornamelijk uit senioren, maar er wonen ook jongeren met autisme, topsporters en internationale vrijwilligers. Door de verkoop verandert alleen de verhuurder. Huurders houden dezelfde huurovereenkomst met de daarbij behorende rechten en plichten. Ook de huurprijs blijft hetzelfde. Tot 29 maart bellen de huurders met Kleine Meierij voor reparatieverzoeken en andere vragen. Vanaf 30 maart nemen zij hiervoor contact op met Mooiland.

Kleine Meierij draagt Hooghe Clock over om zich meer te kunnen richten op de plaatsen waar ze de meeste woningen heeft: Rosmalen, Hintham, Berlicum, Den Dungen, Heeswijk Dinther en Loosbroek. Daarnaast biedt deze overdracht de ruimte om nog meer te focussen op ontwikkelingen als duurzaamheid en nieuwbouw. Mooiland is voor Kleine Meierij de juiste partij voor de overname. De corporatie is sterk verankerd in Noordoost-Brabant.