Keymusic opent winkel aan de Torenstraat in Den Haag

Muziekwinkelketen Keymusic opent 1 mei opnieuw de deuren aan de Torenstraat Den Haag, in het pand waar het allemaal begon.

In het iconische pand op Torenstraat 35A krijgt Keymusic een winkel van 445 m². Het was precies daar waar in 1985 twee leden van de Golden Earring begonnen met een muziekwinkel. Na een tiental jaren verhuisde de winkel naar de overkant van de straat onder de naam Keymusic Rock Palace. In 2019 ging de winkel tijdelijk naar een locatie aan het Noordeinde.

Medio 2019 veranderde Keymusic, met destijds 18 winkels, van eigenaar. Media-, cultuur-, vastgoedondernemer en drummer van the Wild Romance, Jan ’t Hoen, kocht met zijn vastgoedbedrijf Astoria Vastgoed Keymusic met de visie het bedrijf uit te breiden en er de belangrijkste muziekwinkelketen in de Benelux van te maken, waar de klant van beginner tot professional een gedegen advies krijgt bij de aanschaf van zijn of haar instrument.

Keymusic was al langere tijd op zoek naar een geschikte locatie om terug te keren naar het centrum van Den Haag met een grote muziekwinkel. Torenstraat kwam in september 2020 opde markt met een vraagprijs van € 1,295 miljoen. In februari kwam het tot een deal.

1 Mei is het dan eindelijk zover en keert Keymusic terug naar de Torenstraat met maar liefst vijf etages muziekplezier.

Momenteel wordt de winkel aan het Noordeinde verbouwd en zal medio mei openen onder de nieuwe winkelformule van Keymusic: The DJ Gear Shop. Hier vind je alles op het gebied van DJ Gear, Studio, Producing, licht en geluid. Keymusic blijft met 2 gloednieuwe winkels stevig gevestigd in de Beatstad Den Haag.

Voor de verkoper trad op Borgdorff Makelaars.