Kantoorgebouw Las Palmas in Rotterdam gekocht door Franse Amundi

Het gebouw Las Palmas in Rotterdam is door Union Investment verkocht aan de Franse belegger Amundi Immobilier.

Het gebouw Las Palmas in Rotterdam is door Union Investment verkocht aan de Franse belegger Amundi Immobilier.

De verkoop maakt deel uit van de Aqua-vastgoedportefeuille van 17 panden in zes landen die Union heeft afgestoten voor € 1 mrd. Dat Las Palmas onderdeel is van de transactie is door Union Investment desgevraagd bevestigd.

De transactie is een van de grootste portefeuilledeals in Europa van dit jaar. Amundi is een van de belangrijkste asset managers met een portefeuille onder beheer van ongeveer € 850 mrd. Daarvan is € 11 mrd in vastgoed belegd. Afgelopen juni meldde PropertyEU al dat Amundi tot de belangrijkste kandidaat-kopers van deze portefeuille behoorde.

Las Palmas is een ontwikkeling van OVG die het 24.000 m² grote pand in 2008 voor een niet genoemd bedrag verkocht aan Union.

De Aqua-portefeuille omvat panden met in totaal 287.000 m² in Londen, Glasgow, Cardiff, Ismaning, Ratingen, Frankfurt, Wenen, Helsinki en Rotterdam. De panden genereren een huurstroom van ongeveer € 60 mln per jaar. Op het moment van de verkoop was 96,6% van het verhuurbare oppervlak verhuurd aan in totaal 145 huurders.

Union Investment werd bij de verkoop van de portefeuille geadviseerd door JLL en Clifford Chance. Amundi Real Estate werd vertegenwoordigd door DTZ, Herbert Smith Frehills, Valteq, Nerco and PwC.