Jaap van Rhijn stapt als ceo Colliers

Per 31 augustus legt Jaap van Rhijn zijn taken neer als ceo van Colliers International Netherlands.

Sinds 1 januari 2005 is hij verantwoordelijk geweest voor een periode van grote groei: van een bedrijf van 40 man naar een vastgoedorganisatie met ruim 300 medewerkers in dienst.

Jaap van Rhijn: “Na een mooie periode van groei en intensieve samenwerking is het nu tijd voor mij om aan een nieuw hoofdstuk te beginnen. Naast het gezamenlijk gerealiseerde resultaat kijk ik vooral met genoegen terug op het plezier dat we daarbij hebben gehad.”

Onder leiding van Jaap van Rhijn integreerde Amsterdams oudste vastgoedbedrijf Boer Hartog Hooft in de internationale Colliers organisatie. In 2013 werd Urban Properties overgenomen en AOS Group werd in 2014 toegevoegd. Tot slot sloot WPM Groep zich vorig jaar aan bij de organisatie. Hiermee ontstond het huidige Colliers: een internationale speler met alle vastgoeddiensten in huis.

Nu deze fusies zijn afgerond, is een nieuwe fase voor het bedrijf aangebroken. Van Rhijn heeft besloten zich te willen richten op een meer maatschappelijk verankerde functie. Vanaf 1 september zal Dirk Bakker, partner en Head of EMEA Hotels, zijn taken waarnemen en wordt er gezocht naar een nieuwe ceo.

Dirk Bakker: “Ik dank Jaap van Rhijn voor zijn bestuurlijke precisie en zijn gedreven en onuitputtelijke inzet voor Colliers International. Zijn maatschappelijke verdieping maakt hem tot een onderscheidende en markante persoonlijkheid in de vastgoedwereld.”

Laatste nieuws

Evenementen