Colliers zet retailafdeling op

AMSTERDAM - Vastgoedadviseur Colliers International heeft een nieuwe serviceline Retail Services opgezet. Het past binnen de strategie van Colliers om zich binnen EMEA meer te focussen op retail.

AMSTERDAM - Vastgoedadviseur Colliers International heeft een nieuwe serviceline Retail Services opgezet. Het past binnen de strategie van Colliers om zich binnen EMEA meer te focussen op retail.

In Nederland gaat Etienne van Unen dit team leiden. Naast Etienne van Unen bestaat het team onder meer uit adjunct-directeur Arnout Huijg en Jordana de Heer.

Van Unen was hiervoor onder meer actief bij Corio in de functie Head of Leasing en WPM retail in de functie Director Leasing. Binnen Colliers zal hij als directeur Retail een team bouwen van retailspecialisten.

Huijg is afkomstig van Savills waar hij tot 2012 director Retail en Investments was. De Heer werkte al bij Colliers in Rotterdam waar zij zowel bezighield met de gebruikersmarkt als investments.

Colliers International Retail gaat een compleet pakket van vastgoeddiensten aanbieden. Dat betekent dat het team zowel actief wordt op de investmentmarkt als de gebruikersmarkt.

Niet alleen in Nederland wordt de focus op retail versterkt, dat gebeurt ook in de rest van Europa. Jaap van Rhijn, Colliers International ceo Nederland: ‘Met Retail Services completeert Colliers International haar aanbod van diensten. Wij hebben een internationale strategie om in Europa te groeien op het gebied van retail. Deze start volgt op de overname van retailadviseur Briant Champion Long in Engeland.’ Colliers heeft Briant Champion Long zo’n twee weken geleden overgenomen.

Hoewel Colliers International in de retailsector een lange geschiedenis heeft waar inmiddels 680 retailspecialisten in 62 landen werken, wil Colliers de serviceline Retail in West-Europa versterken.

Collier heeft gemerkt dat de retailers die zij nu al internationaal vertegenwoordigen, verwachten dat zij in ieder land door dezelfde vastgoedadviseur geholpen kunnen worden. Nu het economisch bovendien beter gaat, verwachten steeds meer retailers te kunnen uitbreiden.

Colliers International is aanwezig in 62 landen met 482 kantoren waar 13.500 mensen werken. In Nederland heeft Colliers vier kantoren met het hoofdkantoor in Amsterdam, een kantoor in Eindhoven en twee kantoren in Rotterdam.