Investeringen in huurwoningen breken records

Door veel en vooral hoge investeringen in huurwoningen is dit segment voor het eerst groter dan andere vastgoedsegmenten, constateren marktkenners.

Het Financieele Dagblad (FD) laat vandaag een aantal vastgoedspecialisten reageren op de ontwikkelingen op de woningmarkt. Het investeringsvolume in deze markt bedraagt eind december ongeveer €7 mrd, verwacht vastgoedadviseur CBRE. Branchegenoot Capital Value gaat in het FD zelfs uit van €8,5 mrd. In 2017 kochten investeerders nog voor €3,8 mrd aan Nederlandse huurwoningen. CBRE verwacht dat de totale investeringen in kantoren, winkelpanden, woningen en ander vastgoed dit jaar tussen de €20 en de €21 mrd bedragen. Daarmee wordt het record van vorig jaar overtroffen, toen het investeringsvolume ongeveer €19 mrd bedroeg.

Bart Verhelst, Executive Director Capital Markets bij CBRE: ‘De sterke groei in woningbeleggingen wordt veroorzaakt door het gunstige investeringsklimaat, waarbij de vraag vanuit de gebruikersmarkt naar woningen structureel hoger is dan het aanbod. Daarbij zorgt de schaarste aan kantoren ervoor dat investeerders naar andere segmenten kijken. We verwachten dat deze trend zich in 2019 doorzet.’