International Campus start verhuur The Fizz in Leiden

International Campus Group (IC) is gestart met de verhuur van The Fizz, een complex met 394 studentenappartementen in het centrum van Leiden.

Binnen enkele dagen na opening waren er al 147 appartementen verhuurd. The Fizz biedt volledig ingerichte appartementen van 24 m2  tot 50 m2, elk met een eigen badkamer en keuken. Daarnaast zijn er gemeenschappelijke ruimtes, zoals studeerkamers of een fitnessruimte beschikbaar. The Fizz Leiden is na Utrecht het tweede studentenhuis van IC in Nederland.

Het complex in Leiden werd in samenwerking met hoofdaannemer Niersman binnen twee jaar gerealiseerd. Duurzaamheid kreeg bijzondere nadruk. The Fizz Leiden wordt gecertificeerd als de Leed Gold-standaard en zal gebruik maken van innovatieve technologieën, zoals een thermisch energiesysteem, zonnepanelen en een regenwateropvangsysteem. Ook heeft het complex een groen dak en een groene gevel. Studenten kunnen hun energieverbruik optimaliseren met eigen energiemeters.

 “De locatie in Leiden is perfect voor ons nieuwe studentenhuis. Het is goed verbonden met Universiteit Leiden, Leiden Bio Science Park, het stadscentrum en het Nederlandse spoornetwerk. Met deze ontwikkeling willen we niet alleen hoogwaardige woonruimte bieden, maar ook de krappe Nederlandse woningmarkt verlichten en tegelijkertijd onze portefeuille in Nederland aanzienlijk uitbreiden”, aldus CEO Gawain Smart van International Campus Group.

img
Redacteur
Profiel