Impact verkoopt 47 woningen in Zuiderhof Rotterdam

De Rotterdamse ontwikkelaar Impact Vastgoed heeft 47 huurwoningen rondom het voormalige Zuiderziekenhuis in Rotterdam geleverd aan investment manager en ontwikkelaar Amvest. 

De woonwijk Het Zuiderhof is onderdeel van Tuindorp Vreewijk in stadsdeel Feijenoord. Het Zuiderhof ligt tussen de Dordtsestraatweg en de Groene Hilledijk aan het park De Valkeniersweide.

De aankoop van Amvest voor het Amvest Residential Core Fund betreft in totaal 47 eengezinswoningen van Het Zuiderhof fase 1. Alle eengezinswoningen zijn van het type Delftse Stoepwoning. De Delftse Stoepwoningen bestrijken een oppervlakte variërend tussen 105 en 115 m² en zijn allen uitgevoerd met een riante achtertuin. Daarbij hebben alle woningen energielabel A.

De doorgroei op Rotterdam-Zuid wordt de komende jaren nog eens versterkt door de bouw van ruim 225 woningen op de voormalige locatie van Erasmus-MC Daniel den Hoed (Het Zuiderhof fase 3).

De Mik Bedrijfshuisvesting adviseerde Amvest gedurende het gehele verkoopproces. Jeffrey Koenecke van BarentsKrans was de notaris van Amvest in deze transactie.