Iets hogere huurinkomsten voor NSI

Kantorenfonds NSI heeft over 2020 een iets hogere like-for-like netto huurgroei kunnen realiseren van 0,8% naar € 60,5 mln. Over het afgelopen corona-jaar heeft het fonds de leegstad like-for-like met 0,7% weten te verbeteren naar 7,0%.  

Volgens de voorlopige jaarcijfers kwam er in 2020 netto wel 10% minder huur binnen, maar dat komt vooral door desinvesteringen. NSI heeft 98% van de huur binnengekregen, in een 'normaal' jaar is dat 99%. Het directe resultaat (huurinkomsten minus kosten) kwam uit op € 44,9 mln.

De LTV is gestegen naar 29,2% (2019: 27,4%). De portefeuille van NSI was in het eerste jaarhelft al met 4,1% afgewaardeerd, het laatste jaarhelft kwam daar nog 0,4% bij. De omvang ligt nu op € 1,24 mrd, maar assetrotatie blijft een onderdeel van de strategie van NSI. Momenteel heeft het fonds € 125 mln aan vastgoed in portefeuille die op de nominatie staan verkocht te worden, inclusief twee overgebleven retailobjecten. De verkoopopbrengsten zullen aangewend worden voor koop van kantoren in steden waar NSI zich op richt of wordt aangewend voor de ontwikkelpijplijn. In de pijplijn zit onder meer een houten kantoortoren op de Amsterdamse Zuidas. Bovendien heeft het fonds voorwaardelijke overeenstemming over de aankoop van een portefeuille ter waarde van € 80- € 85 mln.