Hypotheekadviseurs lanceren oplossing voor restschuld

De Hypotheekshop en Huis & Hypotheek lanceren samen met Credivance het Verhuis Plus Krediet; een oplossing voor de restschuldproblematiek op de Nederlandse huizenmarkt.

De Hypotheekshop en Huis & Hypotheek lanceren samen met Credivance het Verhuis Plus Krediet; een oplossing voor de restschuldproblematiek op de Nederlandse huizenmarkt.

Met het Verhuis Plus Krediet kunnen huiseigenaren, die met een restschuld achterblijven, toch een andere woning kopen. Hierdoor wordt een van de grootste belemmeringen van de hedendaagse woningmarkt weggenomen.
Credivance is een Nederlandse financieringsmaatschappij. De organisatie is onderdeel van ALFAM Consumer Credit, een 100% dochter van ABN Amro. ALFAM bestaat al meer dan 30 jaar.

Mark de Rijke, directeur Business Development bij Welke Beheer (waar De Hypotheekshop en Huis & Hypotheek onderdeel van zijn): ‘Naar schatting één op de zes huiseigenaren in Nederland krijgt bij verkoop van de woning te maken met een restschuld. Dit zijn ongeveer 1 mln huishoudens. Deze restschuld bedraagt gemiddeld € 28.000. Het meefinancieren van de restschuld bij een nieuwe hypotheek is vaak lastig. Veel banken zijn terughoudend met het geven van een hypotheek inclusief de financiering van een restschuld. En bij een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie is het meefinancieren van een restschuld sowieso erg lastig.’

De Rijke: ‘Het Verhuis Plus Krediet is een lening die betaalbaar is, altijd boetevrij kan worden afgelost en die door de geldverstrekkers geaccepteerd wordt als oplossing voor de ontstane restschuld. Door de restschuld apart te financieren heeft de consument de vrijheid om te kiezen voor de best passende hypotheek en is daarmee niet gebonden aan één bepaalde bank of geldverstrekker.’