Hurks bouwt 34 energieneutrale woningen in Hoge Weide (Leidsche Rijn)

Hurks is dinsdag in Leidsche Rijn gestart met de bouw van project Parkzijde. Dit plan bestaat uit 34 energieneutrale eengezinswoningen en ligt in Hoge Weide aan de westkant van Leidsche Rijn.

Parkzijde wordt gebouwd volgens het Da Vinci Huis woonconcept van Hurks, dat zich kenmerkt door duurzame en efficiënte bouwtechnieken.

Parkzijde bestaat uit een samenhangend geheel van duidelijk te onderscheiden architectonische eenheden van meerdere woningen. De markante en robuuste hoek van dit stedelijk bouwblok fungeert als een markering van de wijk Hoge Weide. De woningen kenmerken zich door hun verticaliteit in de gevels. Sommige woningen krijgen extra breedte, zodat er verschillende woningtypes ontstaan. Er was zeer veel belangstelling voor de woningen in Parkzijde. Ruim voor start bouw waren alle woningen verkocht.

Het project is zeer duurzaam. Alle woningen zijn energieneutraal (EPC ≤ 0,00) en hebben een GPR score > 8. Dat wordt onder meer behaald door toepassing van warmtepompen met bodembronnen, CO2 gestuurde ventilatie en in de daken geïntegreerde PV-panelen.

Bodemwarmtepomp
De bouw start met boorwerkzaamheden ten behoeve van de bodembronnen. Alle woningen in Parkzijde worden uitgerust met een bodemwarmtepomp, voorzien van passieve koeling. Hierdoor blijven de woningen in de zomer koel. Na de boringen volgt het grondwerk en de aanleg van de funderingen. De eerste prefabbetonnen casco’s worden medio mei 2018 verwacht.

De woningen van Parkzijde worden gebouwd volgens het bewezen Da Vinci Huis-concept van Hurks. Dit omvat een efficiënt bouwproces in samenwerking met vaste ketenpartners op basis van beproefde technieken. Het bouwproces wordt hierdoor aanzienlijk versneld. De oplevering van Parkzijde zal gefaseerd plaatsvinden. Naar verwachting gebeurt dit in de periode december 2018 – januari 2019.

Daphne Schippersbrug
In mei 2018 wordt het nieuwe Leidsche Rijn Centrum geopend. Daarmee wordt het voor Leidsche Rijn-bewoners mogelijk direct om de hoek te winkelen, werken, de bioscoop te bezoeken of een horecavoorziening te bezoeken. Of om op te trein te stappen, want Leidsche Rijn heeft een eigen NS-Station. De Dafne Schippersbrug maakt een snelle verbinding met het centrum van Utrecht mogelijk. Hurks-Slokker verzorgde de onderbouw en een deel van de bovenbouw van Leidsche Rijn Centrum. Daarnaast treedt Hurks-Slokker op als coördinerend aannemer voor het gehele project.