Huize Bloemendaal in Gouda tijdelijk beschikbaar voor huurwoningen

In het voormalig verpleeghuis Bloemendaal aan de Livingstonelaan 54 in Gouda zijn circa 150 tijdelijke woon- en 20 werkruimten beschikbaar.

Eigenaar en ontwikkelaar Janssen de Jong Projectontwikkeling gaat het gebouw op termijn slopen en nieuwbouw realiseren. De tijdelijke verhuur en het beheer zijn uitbesteed aan Gapph Vastgoedbeheer.

De kamerwoningen in het gebouw zijn gemiddeld 32m² groot en worden als onzelfstandige woonruimten tijdelijk verhuurd op basis van de Leegstandwet. De bewoners delen samen de keukens, de toiletten en de douches. Daarnaast is er op de begane grond ruimte voor 20 lokale startende ondernemers.

Met de tijdelijke invulling van het pand wordt tegemoet gekomen aan de wens van de gemeente Gouda om betaalbare woonruimten beschikbaar te stellen. De gemeente ziet dat de vraag hiernaar groot is. Met name onder jongeren en starters. De huurprijzen in voormalig Huize Bloemendaal zijn hierop afgestemd. Alle woonruimtes worden verhuurd binnen de sociale huurgrens. Vanaf €217,34 per maand (huur inclusief servicekosten) is er al woonruimte beschikbaar.

Janssen de Jong Projectontwikkeling is sinds maart 2018 eigenaar van voormalig verpleeghuis Bloemendaal. De ontwikkelaar wil het perceel, met een prachtige ligging langs de Bloemendaalseweg, transformeren tot een fraai nieuw woongebied. “Concrete plannen zijn er nog niet. Wij zijn hierover in gesprek met de gemeente Gouda en zullen bij de planvorming ook omwonenden actief bij de ontwikkeling te betrekken”, aldus Arjan van der Neut, regiomanager van Janssen de Jong Projectontwikkeling.