Hogere huuropbrengsten voor Klepierre

Klepierre zag in de eerste negen maanden van dit jaar de bruto huurinkomsten stijgen tot €924,4 mln van €907,9 mln vorig jaar in dezelfde periode.

De bruto-huuropbrengst in Nederland bedroeg € 48,3 mln in de eerste negen maanden van dit jaar. Voor het derde kwartaal was dat € 16,8 mln. In diezelfde periode bedroeg de totale huuropbrengst van Klepierre € 312,7 mln.

De omzet van het Franse vastgoedbedrijf dat ook eigenaar is van onder andere Hoog Catharijne steeg met 1,4% tot € 985,9 mln op jaarbasis.

In het derde kwartaal wist Klepierre voor Hoog Catharijne 15 huurovereenkomsten te tekenen met huurders zoals Lush, Douglas, JD Sports en Perry Sport. Op 12 oktober tekende VodafoneZiggo voor 17.000 m² in Hoog Catharijne. Daarvan zal 16.000 m² gebruikt worden voor het kantoor en 1000 m² als flagshipstore. Het noordelijk deel van Hoog Catharijne dat nog in ontwikkeling is, is voor 87% al besproken. Eind juni had Klepierre nog voor 65% nieuwe huurders in de boeken.

In juli werd het hotel, onderdeel van de nieuwbouw van Hoog Catharijne verkocht. Eerder vermeldde PropertyNL dat First Sponsor dit kocht samen met Borealis Hotel Group. De vastgoedinvesteerder uit Singapore betaalde voor de nieuwbouw van 11.604 m² een bedrag van € 26,38 mln.

Naast Hoog Catharijne bestaat de portefeuille uit Villa Arena in Amsterdam Zuidoost, de Markthal en Alexandrium in Rotterdam en ’t Circus in Almere, tezamen ongeveer 4,2% van de nettohuurinkomsten van de totale portefeuille.

Eerder deze week maakte het Algemeen Dagblad bekend dat Rotterdam een mediator heeft aangesteld voor het conflict in de Markthal, waarvan Klepierre eigenaar is. Huurders klagen al maanden over het klimaat in de hal en de servicekosten.