Hoge Dennen bereikt hoogste punt herontwikkeling winkelcentrum Meppel

Het hoogste punt is bereikt bij de bouwwerkzaamheden van het wijkwinkelcentrum Koedijkslanden te Meppel.

Het hoogste punt is bereikt bij de bouwwerkzaamheden van het wijkwinkelcentrum Koedijkslanden te Meppel.

De drie grootste initiatiefnemers - Woonconcept, de gemeente Meppel en Beleggingsmaatschappij De Hoge Dennen Vastgoed – hebben in samenwerking met Fame Planontwikkeling en Architectuur uit Zwolle een plan ontwikkeld met 62 sociale huurwoningen, circa 4700 m² winkelruimte en een volledig nieuw openbaar gebied met ruim 260 parkeerplaatsen.

Op de plek van de inmiddels gesloopte Van Ostadeflat worden bovendien een wijkservicepunt en 42 wooneenheden geschikt voor de zorg ontwikkeld.
De totale herontwikkeling bestaat uit meerdere fasen, waarbij door aannemingsmaatschappij Hegeman en Breman afgelopen week het hoogste punt is bereikt.

De bouwwerkzaamheden zijn in oktober vorig jaar gestart en liggen op planning. De eerste fase zal in oktober van dit jaar worden opgeleverd zodat de Jumbo ruim voor de feestdagen haar nieuwe vestiging kan openen. Direct aansluitend wordt de huidige Jumbo gesloopt en wordt in de vervangende nieuwbouw een nieuwe Aldi gevestigd. In de derde fase worden de bestaande winkels herontwikkeld.