Highbrook slaat opnieuw toe in Rotterdam

Slechts een paar dagen nadat zij het Groot Handelsgebouw in bezit heeft gekregen via een aandelentransacie, is Highbrook Investors op dezelfde manier eigenaar geworden van een ander groot pand in Rotterdam.

Het in New York gevestigde beleggingsfonds heeft van APF International het kantoorgebouw Boompjes 258 overgenomen. Financiële details zijn niet bekend gemaakt.

Boompjes 258 is een bekend herkenningspunt in de stad Rotterdam. Verdeeld over 21 verdiepingen, bedraagt het totale vloeroppervlak circa 16.200 m2. Het afgelopen jaar zijn de algemene ruimten in het gebouw gerenoveerd en is er tevens een coffee bar en restaurant faciliteit toegevoegd.

Circa 60 % van het gebouw is voor een lange termijn verhuurd aan Ernst & Young.

Het gebouw is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer en is rechtstreeks verbonden met alle grote steden in het land, middels de nabij gelegen snelwegen A16 en A20.

Van Gool Elburg Vastgoedspecialisten en Loyens Loeff hebben gedurende deze transactie HighBrook Investors geadviseerd. APF International werd juridisch bijgestaan door Vriman M&A advocaten en geadviseerd door JLL. Albers en van Tienen notarissen traden op als notaris voor deze transactie.

Het pand is in 2015 in het bezit gekomen van APF. Het kocht toen in een joint-venture met de Amerikaanse investment manager Ares een portefeuille van 15 Nederlandse kantoorpanden, waaronder Boompjes 258. Het idee was toen waarde toe te voegen aan de portefeuille. Er was toen geen strakke horizon voor verkoop vastgesteld.

Op 31 mei maakte Groothandelsgebouwen bekend dat zij het Groot Handelsgebouw, het grootste bedrijfsverzamelgebouw van het land, naast Rotterdam Centraal, voor € 90 mln heeft verkocht aan Highbrook. Deze transactie vond plaats via de overdracht van aandelen. Dat is ook met Boompjes 258 het geval.