Herontwikkeling Rotterdamse winkelstraten Beijerlandselaan-Groene Hilledijk in volle gang

Sinds de start van de Alliantie Hand in Hand op 29 maart 2019 is er samen met bewoners, ondernemers en pandeigenaren hard gewerkt om de winkelstraten op de Beijerlandselaan en Groene Hilledijk te herontwikkelen.

Op de Groene Hilledijk 237a starten Menno van Gorp en Kees de Haan met hun bedrijf OTB-movement een broedplaats voor urban sports.

Op Groene Hilledijk 242 gaan Anneke de Goede en Margot Paak kinderen, ouderen en gezinnen helpen die het moeilijk hebben. Vanuit stichting Kunst = zinnig verzorgen zij kunstworkshops.

Op Groene Hilledijk 252 en 254 opent tattoo en piercing studio Nickson Ink zijn deuren. De benedenruimte van het pand is rauw en industrieel. Nickson werkt daarom samen met een modelfotograaf die dit decor gebruikt voor foto- en videoshoots.

Een klein aantal panden dat de vastgoedafdeling van de gemeente Rotterdam heeft aangekocht staat in de zogenaamde mixed-zone op de Groene Hilledijk. De afgelopen maanden zijn diverse ondernemers in lijn met het brancheringsplan verplaatst, acht winkelpanden zijn getransformeerd naar woningen en door de succesvolle luifelaanpak zijn oude details, waaronder glas-in-lood, tevoorschijn gekomen en gerestaureerd.

Met 240 winkels en 120 pandeigenaren blijft het belangrijk om grip te hebben op de ontwikkeling en invulling van het vastgoed. Daarom werkt Alliantie Hand in Hand volgens een brancheringsplan. Vastgoed wordt door de gemeente Rotterdam opgekocht en/of opgeknapt en in lijn met de gebiedsontwikkeling op de markt gezet. Het winkelgebied wordt ingekort door winkels te transformeren naar woningen zodat een duidelijk scheiding in winkelfuncties ontstaat. Hierdoor is oog voor de veranderende wensen van bewoners, ondernemers en bezoekers en wordt ingespeeld op veranderingen die tot stand komen door Feyenoord City, Hart van Zuid en omringende woningbouwprojecten.