Henk Berends en Robert Weijers partner bij Abcnova

Abcnova verwelkomt Henk Berends en Robert Weijers als aankomend partners. Samen gaan zij zich richten op de publieke sector.

De dienstverlening in de publieke sector is al jaar en dag een belangrijk onderdeel van Abcnova, een integraal werkend adviesbureau op het gebied van vastgoedprojecten. Zowel als het gaat om de verduurzaming van maatschappelijk vastgoed, het opstarten van een gebiedsontwikkeling, het begeleiden van de realisatie van een publiek gebouw als het implementeren van een nieuw werkplekconcept. Berends en Weijers zullen samen met de huidige partners Eric Zweers, Bart Atema en Sjoerd Groen vorm gaan geven aan de groeiambities van de business unit Publiek. 

Henk Berends heeft het grootste gedeelte van zijn carrière gewerkt bij de Gemeente Nijmegen. Als gebiedsmanager en hoofd van het Ontwikkelingsbedrijf van de gemeente neemt hij veel ervaring mee op het vlak van gebiedsontwikkeling, strategische vraagstukken, verduurzamingsopgaven en publiek-private samenwerking. In zijn laatste jaren bij de gemeente was Berends verantwoordelijk voor het aansturen van de afdeling Stadsontwikkeling.

Robert Weijers heeft jarenlange ervaring als kostendeskundige, bureaucoördinator en manager operations bij architectenbureaus, waarvan de laatste acht jaar bij Benthem Crouwel Architects. Hij heeft onder meer veel kennis over duurzaamheid en circulariteit.