Haagse Raad akkoord met ontwikkelvisie Laakhavens Hollands Spoor

De Haagse gemeenteraad heeft donderdag ingestemd met de ontwikkelvisie Laakhavens Hollands Spoor, waarmee het startsein is gegeven voor de ontwikkeling van het gebied.

In de Laakhavens worden de komende twintig jaar ongeveer 9000 duurzame nieuwbouwwoningen gebouwd. Deze woningen moeten geschikt zijn voor veel groepen Hagenaars, zoals gezinnen, studenten en starters, samenwonende stellen, maar ook ouders waarvan de kinderen uit huis zijn en ouderen. De nadruk ligt op compacte woningen, waarmee ook ingespeeld wordt op het toenemende aantal één- en tweepersoonshuishoudens.

De ontwikkeling in de Laakhavens is onderdeel van een grotere gebiedsontwikkeling. De komende tijd worden er plannen en ontwikkelingen gepresenteerd in het gebied tussen de drie grote stations (Centraal Station, Station Hollands Spoor en Station Laan van NOI). Dit gebied noemen we het Central Innovation District (CID). Voor dit hele gebied is een maquette gemaakt, waar je in één opslag kunt zien wat alle plannen zijn. De maquette is te zien in het Atrium van het stadhuis.