Growe krijgt 216 flexwoningen in Amsterdams Riekerpark in beheer

Growe Beheer heeft de tender gewonnen voor het beheer van 216 flexwoningen in Riekerpark Amsterdam.

Riekerpark was sinds de jaren 60 een sportpark in Amsterdam-West, maar is dat afgezien van een nog aanwezige handbalvereniging niet meer. Het park is een van de centraal gelegen deelgebieden van Schinkelkwartier. Dat moet de komende 25 jaar veranderen van een geïsoleerd werkgebied tot een inclusieve, levendige en groene stadswijk, met onder meer 11.000 nieuwe woningen. 

Tijdelijke initiatieven

In afwachting van een definitief plan wordt het park sinds 2016 ingezet voor tijdelijke wooninitiatieven, waaronder een plan voor 216 flexwoningen. In juni 2024 schreef de gemeente Amsterdam een tender uit om het beheer van deze woningen te regelen. Geïnteresseerde partijen werd gevraagd een plan van aanpak te schrijven over de uitvoering van het administratief, technisch en sociaal beheer. Na een intensieve werd Growe Beheer op basis van de beste prijs-kwaliteitverhouding de beheeroprdracht voor een periode van 10 jaar gegund. 

Het gaat om het administratief, sociaal en technisch/facilitair beheer van de 216 sociale flexwoningen met bijbehorend paviljoen in Riekerpark. De helft van de woningen is bestemd voor statushouders en de andere helft voor woningzoekenden in de sociale huursector. Het paviljoen biedt een gemeenschappelijke ruimte, kantoorruimte voor de beheerder en spreekkamers. Ook 2  binnentuinen zijn onderdeel van de opdracht. 

Oplevering woningen

De voorbereiding voor de bouw van de flexwoningen is inmiddels gestart. Eind oktober worden de eerste woningen geplaatst. Het project is naar verwachting in de zomer van 2025 klaar. 

In 2016 werd in Riekerpark al  Startblok Riekerhaven gerealiseerd. Dit zijn 565 woningen voor jongeren en statushouders. Deze blijven tot 2027. Verder staat hier nu de Kaskantine,  een zelfvoorzienend café-restaurant en heeft er tijdelijke een hondenvereniging een plek gevonden. Tot 2027 is er ruimte voor meer tijdelijke initiatieven.