Goldman Sachs tekende voor 15 jaar in Den Haag

De onbekende huurder die eerder dit jaar voor 15 jaar en 10.000 m2 tekende in gebouw Haagse Poort aan de Prinses Beatrixlaan in Den Haag blijkt de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs te zijn. 

De huurdeal voor Haagse Poort (Prinses Beatrixlaan 35) staat in de Top 10 grootste gebrukersttransacties voor kantoren in 2023 die PropertyNL signaleerde. 

Twee jaar voor het aflopen van het huidige huurcontract met Nationale Nederlanden vond eigenaar Cromwell European Reit een nieuwe huurder gevonden voor 10.000 m2 de Haagse Poort in Den Haag. Het betrof een niet niet nader genoemde ‘global asset management firm’ die had getekend voor 15 jaar.

Voor de samenstelling van Top 10 grootste gerbruikerstransacties deden we alsnog navraag bij de gebouweigenaar wie de nieuwe huurder is. Die bevestigde ons vermoeden dat het om Goldman Sachs Asset Management gaat. Ook op de website van de zakenbank staat dat het bedrijf nu in Haagse Poort is gevestigd. 

Helemaal uit de lucht komt deze huurtransactie niet vallen. In april 2022 nam Goldman Sachs de oude huurder -NN Investment Partners- over. Vanaf het voorjaar van 2023 worden de activeiten van NN Investment Partners onder de vlag van Goldman Sachs geplaatst. 

Weten welke grote huurdeals nog meer de Nederlandse kantorenmarkt in 2023 bepaalden? U leest het in PropertyNL 12. Deze uitgave verschijnt op 19 december.