Garbe levert DC met zonnedak op in Ridderkerk

Garbe Industrial Real Estate Netherlands heeft in samenwerking met Hercuton een build-to-suit logistieke faciliteit van 17.130 m² opgeleverd voor AFL Barendrecht, een specialist in fruit- en groentelogistiek.

Het object staat in het industriële gebied Dutch Fresh Port in Ridderkerk, ten zuidoosten van de haven van Rotterdam. Het project is eerder voltooid dan de geplande oplevering in Q3 2024.

Maurits Smit, managing director van Garbe Industrial Real Estate Netherlands: ‘Dutch Fresh Port is een belangrijke hub voor Nederlandse fruit- en groente-export. De installatie van zonnepanelen op het dak vanaf het begin benadrukt onze wens om logistieke eigendommen te ontwikkelen tot toekomstbestendige, duurzame panden.’ De faciliteit heeft een bruto vloeroppervlak van 17.130 m² en 147 parkeerplaatsen, streeft naar Breeam Excellent-certificering en heeft een A+++++-energielabel verkregen. Het dak is bij oplevering uitgerust met 2.944 zonnepanelen, waardoor AFL Barendrecht de gegenereerde energie kan gebruiken voor koel- en vriesoperaties.

Dutch Fresh Port, dat zich uitstrekt over Ridderkerk en het aangrenzende Barendrecht, is de Europese hotspot voor logistiek van verse producten en een van de belangrijkste economische clusters in Nederland. Het cluster omvat 86 bedrijven met een omzet van € 6,0 mrd en biedt werk aan ongeveer 4.000 mensen. Het is strategisch gelegen nabij de belangrijkste snelwegen A15, A16 en A29 en in de buurt van de haven van Rotterdam, de grootste van Europa.