Fort Advocaten kiest voor toetreding tot Europese alliantie Act legal

Fort Advocaten is per 8 maart 2018 toegetreden tot Act legal, een alliantie van zelfstandige, middelgrote advocatenkantoren die opereren in 9 Europese landen.

Deze strategische keuze sluit aan bij de internationalisering die veel bedrijven doormaken en de bijbehorende vraag naar grensoverschrijdend juridisch advies.

Act legal is actief in negen Europese landen en bestaat, naast Fort Advocaten in Amsterdam, uit AC Tischendorf (Duitsland), BSWW Legal & Tax (Polen), MPH (Slowakije), Randa Havel Legal (Tsjechië), Vivien & Associés (Frankrijk en België), WMWP (Oostenrijk) en Bán Karika (Hongarije).

De alliantie biedt advies aan internationale ondernemingen die actief zijn op de Europese markt, zowel regionaal als grensoverschrijdend. Daarnaast vormt Act legal volgens Fort voor internationale cliënten – met name voor Amerikaanse en Aziatische bedrijven – een 'efficiënte one-stop shop voor excellente juridische ondersteuning in Europa.'

Act legal vertegenwoordigt een team van ruim 280 advocaten en business experts met meer dan 20 jaar internationale ervaring, actief in rechtsgebieden zoals ondernemingsrecht, arbeidsrecht en vastgoedrecht. De professionals binnen de verschillende kantoren werken intensief samen, gebruikmakend van een volledig geïntegreerde workflow.

Act legal heeft de ambitie om de komende jaren verder uit te breiden naar andere Europese landen, met name naar Scandinavië en Zuid-Europa.

Fort is een middelgroot advocatenkantoor in Amsterdam, gespecialiseerd in ondernemingsrecht, vastgoedrecht, insolventierecht en herstructurering, franchiserecht, bestuursrecht en arbeidsrecht. Het kantoor telt 27 advocaten, van wie 7 partners. Het kantoor is gevestigd aan de Koningslaan in Amsterdam, naast het Vondelpark (zie foto).