Focus koopt 50 woningen in Sawa Rotterdam

Focus Real Estate koopt 50 appartementen in Sawa, het eerste hoge houten woongebouw van Rotterdam.

Ontwikkelende belegger Focus Real Estate sluit zich hiermee aan bij het team van Sawa, een project in het Rotterdamse Lloydkwartier. In Sawa komen 50 middenhuur appartementen en 59 koopwoningen. Nice Developers en TBI-onderneming ERA Contour ontwikkelen Sawa.

SAWA is een innovatieve ontwikkeling, ontworpen door Mei architects and planners. Het gebouw wordt van CLT (cross laminated timber) gemaakt. In plaats van beton is het de ambitie om zoveel als mogelijk hout – ook in de vloeren – te gebruiken. Sawa krijgt royale groene terrassen. Een team van biologen en ecologen heeft een groenplan ontwikkeld, de woonwensen van dieren en planten zijn daarin meegenomen. Elke laag en elke zijde heeft eigen kenmerken met allerlei plekken waar dieren en planten graag vertoeven. Groen en leefplekken voor vogels, vlinders en bijen zijn geïntegreerd in balkons, terrassen en het dek. Focus Real Estate denkt – namens de toekomstige huurders – mee met het team over het woonconcept. Zeer regelmatig organiseert het team online cocreatie bijeenkomsten, met de eerste zes pioniers die afgelopen zomer instapten in het project én met mensen die graag in Sawa willen wonen.

Sawa heeft onlangs de ARC20?Award gewonnen. Sawa werd door de vakjury unaniem verkozen tot winnaar in de categorie innovatie.