Family office koopt DC in Venlo

Het onlangs opgeleverde duurzame distributiecentrum van Seacon Logistics in Venlo, is middels een sale & leaseback verkocht aan een family office.

Het gebouw ligt op business park Trafficport en betreft het laatste deel van het (her)ontwikkelde park, waar ooit een vliegveld was gevestigd. Het moderne DC heeft een oppervlakte van zo’n 50.000 m² en ligt op een prominente locatie aan de A67. Het wordt gebruikt als warehouse voor de opslag van hightech goederen.

De asset is ontwikkeld vanuit een duurzaam oogpunt en is opgeleverd met zonnedak, BREEAM Very Good certificering, A+++++ label en ecologische voorzieningen ter bevordering van de flora en fauna, zoals een groene gevel. Daarnaast is tijdens het ontwerp rekening gehouden met de mogelijkheid tot verhuur aan meerdere huurders, door drie volledig onafhankelijk opererende warehouse-units te creëren. Bouwbedrijf Wijnen heeft het gebouw onlangs opgeleverd, waarna het is overgedragen aan de nieuwe eigenaar.

TLF Real Estate, CMS en DENC adviseerden Seacon bij de verkoop. De koper werd geadviseerd door NL real estate | Knight Frank, Greenberg Traurig en C2N.