Ex-BAM-topman neemt bij Strukton de leiding

Rob van Wingerden wordt interim-ceo van bouwbedrijf Strukton

Van Wingerden was van 2014 tot 2020 bestuursvoorzitter van BAM, na een lange loopbaan bij het bedrijf. Hij neemt bij Strukton de plaats in van Gerard Sanderink, de veelgeplaagde topman die in maart door zijn eigen raad van commissarissen tijdelijk werd geschorst. Over twee weken zal Van Wingerden ook toetreden tot het bestuur van holdingconcern Oranjewoud, waar Strukton deel van uitmaakt.

Van Wingerden kende moeilijke jaren bij BAM, maar zette wel enkele grote projecten neer. Kostenoverschrijdingen en moeilijkheden bij BAM-dochters in het buitenland zorgden ervoor dat zijn aanstelling in 2020 niet werd verlengd.

Strukton komt voort uit de Nederlandse Spoorwegen dat een eigen bouw- en ontwikkelingspoot had. In 2010 werd het overgenomen door ingenieursbureau Oranjewoud. Het Strukton van vandaag doet naast ingenieurswerkzaamheden voornamelijk veel in infrastructuur.

De 74-jarige Sanderink is al jaren de hoofdrolspeler in wat wel een ‘soap’ is genoemd, waarin zijn ex-vrouw en een nieuwe vriendin figureren. Beschuldigingen van diverse aard vlogen daarbij over en weer, niet in de laatste plaats beschuldigingen van wanbeleid door Sanderink.

De rechtbank maakte eind vorig jaar al een eind aan zijn leidinggevende functie bij Centric en Strukton wil nu de tijdelijke schorsing van Sanderink omzetten in een permanente breuk.