Eurocommercial Properties krijgt notering aan Euronext Brussel

Eurocommercial Properties heeft een aanvraag ingediend bij Euronext Brussels voor een tweede notering, als onderdeel van zijn langetermijnbetrokkenheid bij de Belgische vastgoedmarkt.

Via de notering wil Eurocommercial zijn zichtbaarheid in België vergroten als een belegger in belangrijke winkelcentra. De notering zal Belgische beleggers ook meer directe toegang bieden tot een de belegger in retailvastgoed, waardoor Eurocommercial de mogelijkheid heeft om zijn aandeelhoudersbasis verder uit te breiden en te diversifiëren.

De Vennootschap zal geen nieuwe aandelen uitgeven en zal zijn primaire notering behouden op Euronext Amsterdam, waar deze sinds 1991 wordt verhandeld. De aandelen van de Vennootschap zijn genoteerd in de vorm van certificaten aan toonder. Eén toondercertificaat vertegenwoordigt tien gewone aandelen op naam. Sinds de notering is het dividend van Eurocommercial gestaag gegroeid tot € 2,10 per certificaat in 2017, met een verdere stijging verwacht in 2018.

Eurocommercial geeft zijn beleggers doorgaans de mogelijkheid om ervoor te kiezen hun dividend in de vorm van nieuwe certificaten in te nemen, waardoor de noodzaak volledig wordt weggenomen van een vermindering aan de bron van Nederlandse dividendbelasting van 15%. Belgische beleggers die kiezen voor stockdividend zouden zich dus in dezelfde fiscale positie bevinden als zij zouden zijn door te beleggen in een Belgische beursgenoteerde vastgoedvennootschap.

Eurocommercial heeft een balanstotaal van € 4 mrd in België, Frankrijk, Italië en Zweden. België vertegenwoordigt ongeveer 11% van de portefeuille via het winkelcentrum Woluwe in Brussel, dat in maart van dit jaar werd aangekocht en een van de grootste troeven van Eurocommercial is.

De notering zal naar verwachting van kracht worden op 27 juni 2018. Handelsvolumes op Belgisch en Nederlands Euronext beurzen zullen worden samengevoegd voor rapportage doeleinden. Euronext Amsterdam blijft bestaan. De listingagent is ABN Amro.