Equilis koopt Vredeoord 105 ten behoeve van transformatie naar appartementen

De Belgische vastgoedontwikkelaar Equilis heeft het kantoorgebouw Vredeoord 105 te Eindhoven gekocht van het Duitse vastgoedfonds HSF Immobilienfonds Europa 3.

Het project, het herontwikkelen naar 166 appartementen, is overgenomen van de initiatiefnemers Paul Vismans en Cedrus Vastgoed, waarmee verder wel wordt samengewerkt.

Equilis Nederland heeft na de acquisitie van Missiehuis Driehuis nu haar tweede aankoop in Nederland gerealiseerd, teneinde ook hier een portefeuille op te bouwen als onderdeel van een Europese ontwikkelportefeuille. ‘We zijn tevreden met de aankoop van dit gebouw, dat qua ontwikkelpotentie perfect past in onze portefeuille,’ aldus Francine Zijlstra, ceo Equilis Nederland. ‘Wij concentreren ons ook in Nederland graag op binnenstedelijke transformaties en (her)ontwikkelingen waar we hoogwaardige plekken kunnen creëren, zodat een nieuwe leefomgeving ontstaat waar mensen gelukkig kunnen zijn.’

Equilis, in 2006 opgericht door de Belg Carl Mestdagh, is inmiddels uitgegroeid tot een Europese vastgoedontwikkelaar met lokale kantoren en projecten in zeven landen.