Energieneutrale woningen opgeleverd in Binckhorst

Vanaf half februari worden 46 herenhuizen op het Haagse Binck Eiland opgeleverd.

Tot 2040 moeten er in Den Haag 50.000 nieuwe woningen worden gerealiseerd, waarvan 5000 in de Binckhorst.

Binck Eiland bestaat in totaal uit 3 fases en is gelegen in de hoek van de Binckhorst ter hoogte van de kruising van de Maanweg en de Binckhorstlaan. De eerste fase, genaamd De Binck, betreft de transformatie van het voormalige kantoorgebouw van uitgever SDU naar huur- en koopwoningen. Deze woningen zijn al in 2019 opgeleverd.

De tweede fase, genaamd Binck Plaats, bevindt zich achter het al uitgevoerde transformatieproject en is nu ook zo goed als klaar voor oplevering aan de kopers. Binck Plaats bestaat in totaal uit 46 herenhuizen, naar ontwerp van Klunder Architecten, die met elkaar rondom een ruime gezamenlijke binnentuin zijn gerealiseerd. Onder deze klimaatadaptieve dektuin met onder andere een eigen moestuin, een tuinkas voor gezamenlijk gereedschap en natuurspeelvoorzieningen worden de auto’s van alle bewoners van Binck Eiland geparkeerd.

De herenhuizen zijn extra duurzaam uitgevoerd (duurzamer dan vereist volgens de regelgeving), en bestaan uit drie of vier woonlagen.

De derde en laatste fase van Binck Eiland, genaamd Binck Kade, bestaat nog uit 113  appartementen, verdeeld over twee woontorens pal aan de Trekvliet. Binck Kade bevindt zich momenteel in de ruwbouw-fase en zal medio 2022 worden opgeleverd.

Het gehele project Binck Eiland is een ontwikkeling van Binck Zuid, een samenwerking tussen BPD, Local en Vorm, en de realisatie is in handen van Vorm Bouw.