Eerste slimme gebouw Edge Technologies op Zuidas

Edge Olympic wordt het eerste door Edge Technologies ontwikkelde gebouw van wat een nieuwe generatie slimme gebouwen moet worden. Edge Olympic, voorheen bekend als Olympic Plaza, is gelegen aan de Amsterdamse Zuidas, nabij het Olympisch Stadion.

Het gebouw staat aan Fred Roeskestraat 115-117-123 met een oppervlakte van 11.108 m². Het gebouw wordt in mei opgeleverd en de huurder wordt nog bekend gemaakt. J.P. van Eesteren is de aannemer, Architekten Cie de architect.

Het gebouw zal Energielabel A krijgen, een C2C gevel en er wordt gestreefd naar BREEAM Excellent en WELL Gold-certificering.

Edge Technologies is het bedrijf van OVG. OVG wil zich de komende jaren transformeren naar Edge Technologies, een vastgoedtechnologiebedrijf dat gebouwen ontwerpt die een actieve bijdrage leveren aan de gezondheid van mens en milieu.

Het gebouw beschikt over een digitale infrastructuur die alles en iedereen binnen zijn muren verbindt met één cloudplatform. Met een smartphone-app kan iedereen zelf het licht en de temperatuur van zijn werkplek regelen. Het geluidsniveau en de luchtkwaliteit wordt continu gemeten.

Met dezelfde technologie kunnen gebruikers ook toegang krijgen tot het gebouw, hun collega's snel vinden en beschikbare vergaderruimtes of werkplekken vinden.

De digitale infrastructuur is flexibel en daardoor toekomstbestendig. Er kunnen eenvoudig extra diensten worden toegevoegd om aan de veranderende behoeften van huurders en gebruikers te voldoen. Daardoor kan Edge Olympic het systeem voortdurend bijwerken ten gunste van het gebruikersgemak, de productiviteit en de creativiteit.

In PropertyNL Magazine van februari een interview met ceo Coen van Oostrom over de oprichting van Edge Technologies.