Eerste kavel verkocht op bedrijventerrein Apeldoorn

Merin heeft de eerste kavel verkocht op bedrijventerrein Ruimte op Malkenschoten. Dolmans kocht er 5319 m².

Merin heeft de eerste kavel verkocht op bedrijventerrein Ruimte op Malkenschoten. Dolmans kocht er 5319 m².

Ruimte op Malkenschoten is een 10 ha groot bedrijventerrein, dichtbij de A1 aan de Oude Apeldoornseweg in Apeldoorn-Zuid. Merin herontwikkelt dit voormalig Philips-terrein. Inmiddels is 30.000 m² kantoorruimte gesloopt om plaats te maken voor bedrijfsruimte. Het bedrijventerrein is verdeeld in diverse zones met een eigen prijsstelling.

Op het andere deel van het terrein zijn drie gebouwen blijven staan en heeft Merin het terrein nieuw leven ingeblazen onder de naam FizzionParc. Twee van deze gebouwen zijn inmiddels volledig gerenoveerd. In Oak Building, op de grens van de twee parken, zijn vergaderfaciliteiten, een restaurant en een business center gecreëerd. Hier zijn sinds de renovatie al ruim 50 nieuwe bedrijven gevestigd.

Dolmans gaat op de kavel een bedrijfsgebouw bouwen voor Dolmans Calamiteiten Diensten en QBuild. Dolmans Calamiteiten Diensten is een servicegerichte organisatie die direct helpt na een calamiteit.

Dolmans is bij deze aankoop begeleid door Rijver Development uit IJsselstein. Het ontwerp en realisatie wordt gedaan door F5 Projectengroep, ook uit IJsselstein.